07 maart 2014

Gesignaleerd 298 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

SOPHIE HANNAH - EEN DUISTER KOOR

Bij uitgeverij De Fontein verschijnt 'Een duister koor', een standalone thriller van de Britse schrijfster Sophie Hannah.

Louise woont met haar man Stuart in Cambridge. Hun zoontje Joseph is net aangenomen op een prestigieuze koorschool, waardoor hij alleen nog in de vakanties thuis slaapt. Louise is daar helemaal kapot van, maar zo zijn de regels, en Stuart houdt vol dat dit het beste voor hun kind is.

Zonder Joseph thuis is er niets dat Louise af kan leiden van de hoogoplopende ruzie met hun buurman die ’s nachts harde muziek draait en Louise uit haar slaap houdt. Politie en gemeente weigeren te helpen, en uiteindelijk ziet ze maar een oplossing: ze koopt een tweede huis in een idyllisch park en hoopt zo haar leven weer op orde te krijgen. Maar Louise wordt achtervolgd door muziek die alleen zij kan horen, gezongen door een koor dat alleen zij kan zien...

De psychologische thrillers van Sophie Hannah rondom de zaken van rechercheurs Simon Waterhouse en Charlie Zailer zijn in 24 landen verschenen. Ze debuteerde met ‘Kleine meid’, daarna volgden ‘Gevarenzone’, ‘Moederziel’ (door de BBC verfilmd), ‘De andere helft leeft’, ‘De lege kamer’, ‘Verborgen gebreken’ en ‘Brandschoon’. Hannah woont met haar man en twee kinderen in West Yorkshire.

Sophie Hannah - Een duister koor. Vertaling: Anna Livestro. Uitgeverij De Fontein, 240 pag., € 18,99. ISBN:  978 90 325 1446 4


Geen opmerkingen: