16 maart 2014

Gesignaleerd 300 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DAVID HEWSON - DE KILLING 3

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen het derde deel uit de serie 'De Killing', geschreven door David Hewson.

'Vicekriminalkommissær' Sarah Lund krijgt een tip: een moord in de haven van Kopenhagen zou verband houden met een geplande aanslag op de premier. De moord op het terrein levert ongewenste aandacht op voor het machtige Zeeland-concern.

Door de ontvoering van de negenjarige dochter van de eigenaar, miljardair Robert Zeuthen, krijgt het onderzoek een andere dimensie, ook vanwege een link met de moord op een jong meisje in Jutland, enkele jaren geleden.

De premier zit midden in een verkiezingscampagne, die alleen maar moeilijker wordt door de financiële crisis. Hij heeft steun van de firma Zeeland nodige en oefent druk uit. Maar Sarah Lund heeft geen boodschap aan politieke spelletjes.

David Hewson was journalist en werkte voor The Sunday Times, The Times en The Independent. Hij heeft inmiddels een tiental thrillers op zijn naam staan, waaronder de reeks met Nic Costa in de hoofdrol, die zich afspeelt in Rome. Samen met de Deense scenarioschrijver Søren Sveistrup werkte Hewson aan dit boek, dat gebaseerd is op de tv-serie. Voorafgaand en tijdens het schrijven heeft Hewson veel tijd in Kopenhagen doorgebracht.

David Hewson - De Killing 3. Vertaling: Herman van der Ploeg. Uitgeverij Boekerij, 400 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 225 6815 6.

Geen opmerkingen: