26 maart 2014

Machtsstrijd (nieuws, 2014)

'HOMELAND'-ACTEUR IN LE CARRÉ-THRILLER

Damian Lewis
De Amerikaanse acteur Damian Lewis, die een Emmy en een Golden Globe won voor zijn rol als Nicholas Brody in de spionageserie 'Homeland', is toegevoegd aan de cast van 'Our Kind of Traitor', de verfilming van de gelijknamige thriller van John le Carré. Ewan McGregor, Stellan Skarsgard en Naomie Harris waren al eerder gecontracteerd. De regie is in handen van Susanna White, Hossein Amini schreef het scenario.

De thriller gaat over het jonge verliefde Engelse stel Perry en Gail dat voor een droomvakantie naar het Caribische eiland Antigua vliegt. Ze raken betrokken bij de handel en wandel van een Russische miljonair en daarna meegezogen in een machtsstrijd tussen Russische bendes enerzijds en hoge functionarissen binnen de Britse regering en de inlichtingendienst anderzijds. Damian Lewis vertolkt de rol van een lid van de Britse geheime dienst. De opnamen beginnen deze maand in Londen.

'Our Kind of Traitor' is niet de enige thriller van John le Carré die wordt verfilmd. Dit jaar zal ook de verfilming van 'A most wanted man', in een regie van Anton Corbijn, in première gaan.

Geen opmerkingen: