03 maart 2014

Zoet (nieuws, 2014)

MIJLPAAL VOOR 'ZUSJE'

Eind maart 2013 maakte de thriller 'Zusje' van Rosamund Lupton een bescheiden entree in de Bestseller 60. Sindsdien is het boek aan een gestage opmars in de CPNB-verkooplijst begonnen. De hoogste plaats tot dusver, de tweede plek, werd afgelopen week bereikt.

Was dat al geen reden voor een klein feestje, nu hebben de rekenmeesters ook vastgesteld dat van het boek meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. Op uitgeverij Boekerij werd deze mijlpaal gevierd met een zoet 'Zusje'.

In de thriller krijgt Beatrice tijdens een zondagse lunch een alarmerend telefoontje uit Londen: haar zus Tess wordt vermist. Ze zijn elkaar een beetje uit het oog verloren sinds Beatrice van Londen naar New York verhuisde, maar nu springt ze op het vliegtuig om haar zus te gaan zoeken.

Naarmate Beatrice meer ontdekt over de omstandigheden rond Tess' verdwijning, komt ze tot de schokkende conclusie dat ze eigenlijk heel weinig over haar zus weet. Haar familie geeft het al snel op en Beatrice komt volledig alleen te staan. Ze is echter vasthoudend in haar zoektocht naar de waarheid.

Rosamund Lupton studeerde in 1986 af aan de universiteit van Cambridge. Ze besprak boeken voor The Literary Review. Vervolgens won ze een wedstrijd om het beste tv-script. Sindsdien werkte ze fulltime als scenarioschrijver voor de BBC. 'Zusje' is haar eerste literaire thriller.

Geen opmerkingen: