07 maart 2014

Gesignaleerd 297 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

BAVO DHOOGE - SUSHI KING


Bij uitgeverij Houtekiet verschijnt 'Sushi King', de nieuwe misdaadroman van Bavo Dhooge en de opvolger van het met de Hercule Poirotprijs bekroonde 'Santa Monica'.

Bo Dodge wordt verdacht van moord op zijn vrouw en is op de vlucht. Hij verstopt zich in de metro van L.A. waar hij aan de slag gaat als levend standbeeld. Maar wanneer hij de enige getuige is van een misdaad, komt hij weer echt tot leven. Zo loopt hij achter ‘sexy Betsy’ Stevens aan, vrouw van Vinnie Tripps die een fortuin aan dure vissen bij elkaar heeft verzameld.

De don onder de vissen is een arowana, evenveel waard als een tweedehands Porsche. Het pronkstuk wordt ook begeerd door de ‘Zwaardvis’, eigenaar van vijf sushitenten en organisator van illegale visgevechten. En dan is er nog Blanche, die denkt dat de arowana meer is dan zomaar een vis. Bo, die in de metro meestal geen krimp geeft, moet zich algauw in allerlei bochten wringen om te overleven. En dat voor een vis.

Bavo Dhooge (1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadauteur. Hij won de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel voor de beste Nederlandstalige thriller (waarvoor hij ook drie keer genomineerd was), de Hercule Poirotprijs 2013 en een nominatie voor de Gouden Strop. Ook kreeg hij als enige Nederlandstalige auteur drie jaar op rij vijf sterren in de VN-thrillergids.

Bavo Dhooge - Sushi King. Uitgeverij Houtekiet, 320 pag., € 19,95. ISBN 978 90 892 42716

De trailer van 'Sushi King':


Geen opmerkingen: