04 maart 2014

Gesignaleerd 295 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KOREN ZAILCKAS - MOEDER, MOEDER

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 6 maart 'Moeder, moeder' van Koren Zailckas, volgens de uitgever 'een indringende en intelligente thriller over de duistere kant van moederliefde, gebaseerd op eigen ervaringen'.

Het gezin van Josephine Hurst loopt op rolletjes. Met twee mooie dochters, een intelligente zoon, een goedverdienende echtgenoot en een vrijstaand huis heeft ze alles wat haar hartje begeert. Maar wanneer haar dochter Rose wegloopt met een onbekend vriendje verstevigt Josephine de greep op haar gezin, en transformeert haar onberispelijke huis in een donkere gevangenis. 

Roses jongere zus Violet benijdt de door Rose hervonden vrijheid en zoekt de hare in drugs en extreme diëten. Hun broer Wil lijdt aan epilepsie en asperger, en wordt voor zijn eigen veiligheid thuisgehouden. Vader Douglas zoekt zijn ontsnapping in sterke drank. 

Josephine kan het mooie plaatje maar met moeite bij elkaar houden en wanneer een gewelddadig incident leidt tot een bezoek van Jeugdzorg dreigt de schokkende waarheid te worden onthuld.
 
Koren Zailckas (Saoedi-Arabië, 1980) is de auteur van een autobiografische roman over haar bijzondere jeugd. Ze schrijft artikelen voor onder meer The Guardian, US News & World Report, Glamour, Jane en Seventeen Magazine. Ze woont met haar gezin in de omgeving van New York. 'Moeder, moeder' komt voort uit haar problematische relatie met haar eigen moeder. Op de website van Waterstones schrijft ze een column hierover. 

Koren Zailckas - Moeder, moeder. Vertaling: Mireille Vroege. Uitgeverij Cargo, 396 pag., € 19,90. ISBN: 978 90 234 8467 7.

Geen opmerkingen: