10 maart 2014

Uitdagend en onvoorspelbaar (nieuws, 2014)

'DE BOERDERIJ' VAN TOM ROB SMITH WORDT FILM

BBC Films en Shine Pictures hebben de filmrechten gekocht van 'De boerderij', de nieuwste thriller van Tom Rob Smith. Het boek is sinds begin deze maand in Nederlandse vertaling verkrijgbaar.

Ollie Madden, hoofd van de filmafdeling bij Shine Pictures, kocht de rechten nadat hij 'in één ruk' het boek van Smith had gelezen. Madden zegt over het boek, dat zich zowel in Londen als in Zweden afspeelt: ,,Het komt zelden voor dat je iets leest dat tegelijkertijd spannend, uitdagend en totaal onvoorspelbaar is. We kijken ernaar uit om het boek te bewerken voor de film.''

Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de schrijver. De 29-jarige hoofdpersoon David krijgt een telefoontje uit Zweden van zijn vader, die hem vertelt dat zijn moeder lijdt aan een psychose. Dat gebeurt net voordat de moeder onverwacht in Londen opduikt en keihard beweert dat vaderlief leugens rondstrooit. Wie van de twee vertelt de waarheid?

Van Tom Rob Smiths eerste drie boeken zijn wereldwijd vier miljoen exemplaren verkocht. Van zijn debuut 'Kind 44' is inmiddels ook een film gemaakt. De release daarvan staat gepland voor later dit jaar. 

De trailer van 'De boerderij':Geen opmerkingen: