06 maart 2014

Gesignaleerd 296 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

ELLEN DEN HOLLANDER - NOODTOESTAND

Bij uitgeverij Q is verschenen 'Noodtoestand', de derde thriller van journaliste Ellen den Hollander.

De auteur heeft niet de minsten weten te strikken om een aanbeveling op haar thriller achter te laten. Zo zegt oud-generaal Dick Berlijn, cyberveiligheidsadviseur van Deloitte en voormalig commandant der strijdkrachten op de voorkant: ,,Hoe stabiel en veilig is onze samenleving? In 'Noodtoestand' schetst Ellen den Hollander spectaculair de kwetsbaarheid van onze samenleving en de betrekkelijke eenvoud waarmee die samenleving kan worden ontwricht.''

En Ronald Prins, directeur en medeoprichter van beveiligingsbedrijf Fox-It heeft het op de achterflap over 'een adembenemende politieke thriller'. Volgens hem weet Den Hollander op een realistische manier te beschrijven hoe hackers de macht in een land weten over te nemen.

Over het boek: Wim Paardenkoper, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, wordt dood in zijn woning aangetroffen. Zijn partij moet met spoed op zoek naar een nieuwe bewindsman. Criminoloog Joost van Bronckhorst lijkt de ideale kandidaat: hij is slim en kent de politieke mores. Maar is hij wel opgewassen tegen de taak die hem te wachten staat?

Ellen den Hollander (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Ze werkt als journaliste op de binnenlandredactie van het Algemeen Dagblad. Ze publiceerde eerder de thrillers 'Door het vuur' en 'De primeur'.

Ellen den Hollander - Noodtoestand. Uitgeverij Q, 289 pag., € 19,90. ISBN 978 90 214 5476 4

Geen opmerkingen: