19 maart 2014

Wordt verwacht 372 (nieuws, 2014)

VLAAMSE BEFKONING ZET VOET AAN WAL IN THRILLERLAND


Herman Brusselmans, de auteur die zichzelf afficheert als 'De befkoning van België' dan wel 'De mooie jonge oppergod van de Vlaamse letteren', gaat het thrillergenre verkennen. Dat meldt zijn uitgeverij Prometheus. In september 2014 verschijnt Brusselmans' eerste literaire thriller 'Zeik'. De titel verwijst naar de held van het verhaal, inspecteur Zeik.

De moordbrigade van Gent loste in het begin van de jaren zestig procentueel bezien de meeste moorden van heel West-Europa op, was de eerste brigade ter wereld die over een allochtoonse inspecteur beschikte, en de chef van de brigade - commissaris Übertrut - had maar één arm.  Samen met z'n team, bestaande uit de inspecteurs Zeik, El Bazazz, Compas en Broekgat, probeert hij de Gentse regio vrij te houden van vuige moordenaars.

Zullen ze ook in hun opzet slagen als een onbekende misdadiger opduikt die meisjes wurgt en symbolisch bedoelde getallen aanbrengt op hun naakte rug? De tijd dringt, de stress wordt erger, de helse spanning is te snijden. Totdat inspecteur Zeik een gouden ingeving krijgt.

'Zeik' is volgens de uitgeverij 'een schitterend opgebouwde misdaadroman in het spoor van Agatha Christie, Georges Simenon en andere grootheden op het gebied van goed geconstrueerde whodunits die de lezer uren op het randje van zijn stoel nagelen'. Prometheus is ervan overtuigd dat Brusselmans in dit genre kan uitgroeien tot een grootmeester. Derhalve is de tweede 'Zeik'-roman in voorbereiding, getiteld 'De moord op de poetsvrouw van Hugo Claus'.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan zestig romans. De Vlaamse auteur is een regelmatig terugkerende gast in 'De Wereld Draait Door'. Hij heeft al beloofd in september bij Matthijs van Nieuwkerk aan te schuiven om over 'Zeik' superlatieven te ventileren.

Geen opmerkingen: