05 maart 2014

Op vleugels (nieuws, 2014)

'PENOZA'-REGISSEUR MAAKT REMAKE VAN 'THE BIRDS'

Scène uit 'The Birds'
Diederik van Rooijen, regisseur van onder andere de televisieserie 'Penoza', gaat een remake maken van de klassieker 'The Birds' van Alfred Hitchcock. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Een remake van 'The Birds', de beroemde thriller over een stadje dat geterroriseerd wordt grote groepen vogels, staat al jaren op de planning. Zo benaderde filmstudio Universal in 2007 al regisseur Martin Campbell ('Casino Royale') om het project op zich te nemen. In die tijd was actrice Naomi Watts nog betrokken bij de remake, maar die heeft inmiddels afgehaakt.

Naast 'Penoza' regisseerde Van Rooijen ook afleveringen van de series 'Keyzer & De Boer Advocaten', 'Meiden Van De Wit' en 'Deadline'. Op zijn cv staan verder de speelfilms 'Zulaika', 'Bollywood Hero', 'Stella's Oorlog', 'Taped' en de verfilming van Marion Pauws bekroonde thriller 'Daglicht'.

    Dat Van Rooijen zich stort op een remake van 'The Birds',  betekent niet dat hij geen nieuwe reeks van 'Penoza' zou kunnen regisseren. Hoewel de KRO nog niet besloten heeft of er een vierde seizoen gaat komen, zal producent NL Film de tv-opnames om de Hollywoodfilm heen plannen.

    Hitchcocks horrorfilm uit 1963 was gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier. De hoofdrollen werden gespeeld door Tippi Hedren, Rod Taylor en Jessica Tandy. De film refereert aan een echt gebeurd incident waarbij grauwe pijlstormvogels massaal tegen een gebouw vlogen en stierven in Capitola, Californië. Hitchcock vroeg in 1961 kopieën van de krantenberichten over dit incident op als referentiemateriaal voor zijn film.


    Geen opmerkingen: