28 maart 2013

Gesignaleerd 200 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

HILDE VANDERMEEREN - ALS ALLES DUISTER WORDT


Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 2 april 'Als alles duister wordt', het thrillerdebuut van de Vlaamse auteur Hilde Vandermeeren.

Op een avond botst Claire Maenhout op een voetgangersbrug bij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan. Tot ze enkele dagen later op het journaal verneemt dat er op die plaats in de struiken een lijk is gevonden.

De politie roept getuigen op, maar Claire is net hersteld van een zwaar ongeluk. Ze lag drie weken in coma en moest maandenlang revalideren.

Haar getuigenis kan maar weinig opleveren. Door het ongeval lijdt ze aan gezichtsblindheid, waardoor ze gezichten niet meer kan herkennen of onthouden. Maar de moordenaar heeft haar wel gezien. En hij vergeet nooit een gezicht.

Hilde Vandermeeren (Waregem, 1970) studeerde klinische psychologie in Leuven en behaalde ook haar lerarendiploma. Ze schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken. Sinds 2006 is ze fulltime auteur. Ze is getrouwd en heeft twee dochters.

Hilde Vandermeeren - Als alles duister wordt. Uitgeverij Q, 248 pag., € 18,95. ISBN: 978 90 214 4681 3.Geen opmerkingen: