22 maart 2013

Wordt verwacht 336 (nieuws, 2013)

HET KAN NOG ENGER

Thomas Enger
Met zijn debuut 'Schijndood' scoorde de Noor Thomas Enger een regelrechte hit. De thriller werd in 21 landen uitgebracht en werd een internationale bestseller. Alleen al in Duitsland gingen er 100.000 exemplaren over de toonbank.

In juni 2013 brengt uitgeverij Q een nieuw boek van Enger op de markt. Het heet 'Fantoompijn' en is het tweede deel in een serie over misdaadverslaggever Henning Juul. Enger heeft nog vier thrillers in deze reeks in de planning.

Een belangrijke rol in 'Fantoompijn' speelt Tori Pulli, een veroordeelde moordenaar. Pulli is een machtige figuur in de onderwereld van Oslo en heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is. Deze man zoekt contact met misdaadjournalist Henning Juul. Hij beweert dat hij Juul kan helpen aan informatie over wie verantwoordelijk was voor de brand waarbij Jonas, de zesjarige zoon van Juul, om het leven kwam.

De informatie van Pulli is niet alleen levensgevaarlijk voor hen beiden, maar ook voor anderen. Juul begint wanhopig aan zijn zoektocht naar gerechtigheid. En daarbij bevindt hij zich op het spoor van twee moordenaars.

Thomas Enger (Oslo, 1973) studeerde journalistiek en geschiedenis. Voordat hij negen jaar werkte voor de internetketen Nettavisen, was hij vuilnisophaler op het vliegveld van Oslo, kioskhouder in een winkelcentrum en sportleraar.

Andere nieuwe titels:

Viveca Sten - 'Onschuldig verleden' (juni 2013). Derde deel in de Sandhamn-serie. Op een herfstavond verdwijnt een jong meisje spoorlos op het eiland Sandhamn. Thomas Andreasson wordt betrokken bij de moeilijke zoektocht. Uiteindelijk geeft de politie het op, ze denkt dat het meisje is verdronken. Een paar maanden later ontdekt Thomas' vriendin Nora Linde dat hij is vreemdgegaan. In wanhoop vertrekt ze met haar zonen naar Sandhamn. Bij het spelen in de bossen doen haar kinderen een macabere ontdekking: ze vinden het lichaam van een verschrikkelijk toegetakeld meisje.

Geen opmerkingen: