09 maart 2013

Gesignaleerd 196 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LARS KEPLER - SLAAP


Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'Slaap', de vierde thriller van het auteursechtpaar Lars Kepler.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?

De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen. Inspecteur Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten.

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversduo Ahndoril. Met hun debuut Hypnose behaalden ze internationaal direct de bestsellerstatus. Van de boeken rond Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Lars Kepler - Slaap. Vertaling: Jasper Popma en Clementine Luijten. Uitgeverij Cargo, 496 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7735 8

Geen opmerkingen: