25 maart 2013

Erfgenamen (nieuws, 2013)

ACCOUNTANT ONTDEKT DE THRILLER

Opnieuw heeft een registeraccountant een thriller geschreven. Het is Jack Lous, senior manager bij Ernst & Young. Hij schreef de spannende roman 'Uit de dode hand', dat wordt uitgegeven door Clustereffect. Lous is de tweede RA die een thriller op de markt brengt. Vorig jaar kwam 'Struikelbank' uit, het vierde boek van Sybren Kalkman, voormalig partner van KPMG, inmiddels met pensioen. 

In 'Uit de dode hand' erft Ted Stevens een groot geldbedrag. Het geld blijkt afkomstig te zijn van een zekere Elisabeth van Dijk. Maar wie is deze Elisabeth? Ook blijkt er nog een andere erfgename te zijn, ene Eva ter Horst. Nadat de eerste euforie over hun onverwachte rijkdom is verdwenen, blijft de vraag naar de achtergrond van de erfenis terugkomen. Als er zowel bij Ted als bij Eva ook nog eens verdachte gebeurtenissen plaatsvinden, besluiten ze samen op zoek te gaan om meer te weten te komen over de erfenis. Ze volgen een spoor dat via Zwitserland uiteindelijk naar Amerika leidt. Daar blijkt de miljoenenerfenis een even dubieuze als verrassende herkomst te hebben en worden ze geconfronteerd met een nietsontziende crimineel. 

De thriller gaat niet over klanten met wie Lous te maken heeft gehad, zegt hij in een interview met Accountant. nl. ,,Maar natuurlijk liet ik me wel inspireren door wat ik meemaakte op mijn werk." En vanzelfsprekend schreef Lous niet onder werktijd. ,,Altijd in mijn eigen tijd, voornamelijk 's avonds, op vrije dagen en in vakanties. Dat verklaart waarom ik er drie jaar over deed, want de beschikbare tijd was er vaak niet."

Volgens Lous is 'Uit de dode hand' niet alleen interessant voor mensen uit de financiƫle wereld. ,,Ik houd van het genre thriller en vroeg me af of ik ook zelf een thriller kon schrijven, met eigen personages, een verhaallijn en een plot."

(Bron: Accountant.nl)

Geen opmerkingen: