01 maart 2013

Gesignaleerd 192 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

DINIE BELL - ACHTERVOLGINGSDRIFT


Bij de Groningse uitgeverij Palmslag is eind februari verschenen 'Achtervolgingsdrift' van Dinie Bell, volgens de uitgever een psychologische thriller die 'lust, macht, teleurstelling en liefde onverbloemd de vrije loop laat'.

Als de onhandelbare zestienjarige Jeanne in 1959 door haar vermogende vader naar een kostschool wordt gestuurd, begint een reeks van onherstelbare gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen heeft voor haar familie.

De woedende Jeanne wil nooit meer naar huis. Om toch ergens te kunnen wonen, verleidt de kille, op seks en macht beluste puber de leraar Marius Chatrou om met haar te trouwen. Hun dochter José valt in haar puberteit als een blok voor een oudere politieagent. Al snel na hun huwelijk blijkt hij echter niet de charmante man te zijn waar zij hem voor hield. Uit angst dat hun dochtertje Ilona iets wordt aangedaan, blijft ze echter bij hem. Wanneer er toch een scheiding volgt, is de opluchting van korte duur als José wordt gestalkt. Als José een relatie krijgt met een vroegere jeugdvriend, neemt het stalken nog grimmiger vormen aan.

Dinie Bell (1956) woont in Eindhoven en schreef haar eerste werk voor een verhalenwedstrijd van de Kunststichting Eindhoven toen ze negentien was. Haar verhaal werd gepubliceerd in de bundel 'Beeldspraak'. In 2007 debuteerde ze met de roman 'Alsjeblieft papa...'. Momenteel werkt ze aan haar derde boek, net als 'Achtervolgingsdrift' een psychologische thriller.

Dinie Bell - Achtervolgingsdrift. Uitgeverij Palmslag, 255 pag., € 17,95. ISBN 978 90 814838 9 6.

Geen opmerkingen: