05 maart 2013

Slappe thee (nieuws, 2013)

CRITICI KRAKEN VS-VARIANT 'PENOZA'

Scène uit 'Red Widow'
'Red Widow', de Amerikaanse versie van de Nederlandse thrillerreeks 'Penoza' is door recensenten in de Verenigde Staten slecht ontvangen. De kritiek is niet mals: er is geen 'chemie' tussen de acteurs, het verhaal is ongeloofwaardig, kortom, het is allesbehalve opwindend.

Zondag 3 maart zond het Amerikaanse tv-station ABC de eerste aflevering uit van 'Red Widow'. De 'rode weduwe' slaat op Marta Walraven, een huisvrouw die met haar gezin in het noorden van Californië woont. Wanneer haar in drugszaken verzeild geraakte echtgenoot op het tuinpad wordt geliquideerd, ziet ze zich genoodzaakt om zijn werk voort te zetten, teneinde haar gezin te beschermen.

De hoofdrol wordt gespeeld door de 39-jarige Australische actrice Radha Mitchell. Het scenario van de Amerikaanse reeks is van de hand van Melissa Rosenberg ('Dexter', 'Twilight'). 'Red Widow' wordt mede geproduceerd door Endemol.
De recensent van The Hollywood Reporter gelooft niet dat de serie veel kijkers zal trekken. ,,De reeks is  ondoordacht en verre van authentiek.'' Het is volgens hem tamelijk ongeloofwaardig dat er in Marin County, de regio ten noorden van San Francisco waar de serie zich afspeelt en waar veel bankiers en 'oud geld' wonen, zich een familie vestigt dat zich bezig houdt met de im- en export van softdrugs. Verder oogt de hoofdrolspeelster constant verbaasd dat zij - ongewild - in de criminaliteit belandt. En dat terwijl ze uit een Russische maffiafamilie komt.

De tv-criticus van de New York Times noemt noemt de serie 'slappe thee'. Hij vindt Mitchell niet de juiste keuze om de rol van Marta Walraven te vervullen. Ook de recensente van de New York Post en haar collega van de Los Angeles Times kunnen het maar amper verstouwen dat Marta Walraven van een brave huismoeder transformeert in een bikkelharde drugscrimineel, alleen maar om haar kinderen een veilig huis te kunnen bieden. De serie is doortrokken van schijnheiligheid, aldus de beroepskijker van de Los Angeles Times. De New York Post geeft 'Red Widow' slechts twee sterren.

Geen opmerkingen: