26 maart 2013

Moreel verval en zo (nieuws, 2013)

RADIOCRIMI OVER IRT-AFFAIRE


De NTR zendt vanaf maandag 1 april op Radio 1 de nieuwe radiocrimi 'De Spin' uit. Deze serie is gebaseerd op de IRT-affaire, een van de grote Nederlandse politieke drama’s aan het einde van de vorige eeuw.

'De Spin' is geen historische reconstructie, aldus de NTR. De crimi interpreteert de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden. ,,Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie.''

'De Spin' is het verhaal van Wytze Hofstra, die samen met het Rechercheteam Georganiseerde Misdaad jarenlang jacht heeft gemaakt op de Nederlandse topcrimineel Tijmen Verhaaf. Wytze heeft zijn prooi in de tang en staat op het punt de grootste arrestatie uit zijn carrière te verrichten. Juist op dat moment wordt Tijmen Verhaaf voor zijn ogen geliquideerd.

Het schrijversteam van 'De Spin' bestaat uit Jeroen Stout, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski. De regie is in handen van Jeroen Stout en Chris Bajema. De reeks wordt geproduceerd door Palentino Media, bekend van de hoorspelen 'Bommel' en 'Het Bureau'. Wie 'De Spin' wil beluisteren moet wel eventjes opblijven. De eerste uitzending is op maandag 1 april om 00.45 uur op Radio 1. In totaal zijn er zeventig afleveringen van een kwartier te beluisteren. De eerste aflevering is alvast hier te beluisteren.

'De Spin' zal ook als podcast beschikbaar gemaakt worden, zodat de afleveringen ook zijn te downloaden en op de mp3-speler of telefoon kunnen worden beluisterd.

1 opmerking:

Fred zei

Je hoeft er niet voor op te blijven. 'De Spin' zal ook als podcast beschikbaar gemaakt worden, zodat je de afleveringen ook kunt downloaden en op je mp3-speler of telefoon kunt beluisteren.