10 maart 2013

Gesignaleerd 197 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

MELISSA SKAYE - VIRTUELE TANGO


Bij uitgeverij Ellessy Crime is verschenen 'Virtuele tango', het thrillerdebuut van fantasyschrijfster Melissa Skaye.

De thriller gaat over een seriemoordenaar die het in Hoorn voorzien heeft op jonge vrouwen. De slachtoffers hebben allemaal op een advertentie gereageerd, waardoor de recherche haar aandacht richt op de mysterieuze man die zich hierachter schuilhoudt. De situatie wordt nog dramatischer als Faith Binet, een meisje van vijftien, verdwijnt. Een race tegen de klok begint om Faith levend terug te vinden, voordat er nog meer doden vallen.

Melissa Skaye heeft inmiddels twee delen uit de young adult fantasyserie 'Jeremy Jago' onder haar echte naam Melissa Bielsma-Schaaij op de markt gebracht. Uitgeverij Ellessy Crime ontdekte de schrijfster via online platform TenPages.com waar ze binnen twee maanden 2006 aandelen en 201 aandeelhouders voor haar manuscript van Virtuele tango verzamelde. Zie ook dit eerdere bericht op De Spanningsblog.

Skaye heeft inmiddels ontdekt dat er tussen fantasy en thriller een wereld van verschil zit. ,,Met magie is alles op te lossen en dat schrijft prettig. Ik kan helemaal los gaan in de wereld van Jeremy'', laat ze weten. ,,De rode draad die in de fantasyserie verweven zit, is alles wat niet bestaat, maar tot leven komt als ik erover schrijf. Het schrijven van een thriller is heel bijzonder, omdat je je dan wel aan de waarheid moet houden. De thriller vergt ook meer research. Wat me het beste ligt, vind ik moeilijk te beoordelen, maar ik geniet heel erg van beide genres.'' Naast het schrijven verricht Skay administratieve werkzaamheden voor het klusbedrijf van haar man.

Melissa Skaye - Virtuele tango. Uitgeverij Ellessy Crime, 356 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 8660 217 9

2 opmerkingen:

Melissa Skaye zei

Bedankt voor dit leuke artikel! Ik hoop dat de redactie van Spanningsblog Virtuele tango met veel plezier gaan lezen!
Groetjes, Melissa

Melissa Skaye zei

PS:
Jeremy Jago wordt opnieuw uitgebracht bij Uitgeverij Zilverspoor onder de naam Melissa Skaye. Het eerste deel staat voor juni 2013. Het tweede deel november 2013 en deel drie april 2014.