21 maart 2013

Wordt verwacht 335 (nieuws, 2013)

SPELERSMAKELAAR SCHRIJFT THRILLER OVER ROCKCHICK

Een spelersmakelaar die de belangen behartigt van mannelijke profvoetballers,  verwacht je niet zo snel in het thrillergenre. Maar in september van dit jaar zullen we er aan moeten geloven. Dan verschijnt namelijk bij uitgeverij Karakter 'Metal Chick' van spelersmakelaar Monique Hendriks uit het Zeeuwse Kloosterzande. Een thriller met als ondertitel 'Schuld. Chantage. Dood.'.

'Metal Chick' kent een nogal complexe verhaallijn. Wat vaststaat is dat het boek verhaalt over een boerendochter die een Brabants dorp ontvlucht is en nu in een metalband zingt. Chantal paste niet binnen de bekrompenheid van het gezin waarin ze is opgegroeid, maar is ook gevlucht voor haar verleden. De band is haar ticket naar de toekomst. De hitlijsten lonken en Chantal is happy met gitarist Bor.

Chantals vorige relatie is drie jaar daarvoor op de klippen gelopen. Dat gebeurde nadat ze geen steun kreeg van haar toenmalige vriend na een auto-ongeluk waarbij haar beste vriendin Perla het leven liet. Het was niet zomaar een ongeluk trouwens, want toen Chantal bijkwam na de enorme klap, bleek Perla verdwenen te zijn. Ze werd later levenloos in de nabijgelegen bossen gevonden, om het leven gebracht met een scherp voorwerp.

Terwijl alles lijkt mee te zitten met de band en Chantal haar draai in Engeland lijkt te hebben gevonden, vinden er lugubere gebeurtenissen plaats. Een onbekende gooit bloed over haar heen tijdens een optreden. En in haar tuin ligt opeens een autowrak dat lijkt op het voertuig waarmee ze destijds het ongeluk heeft gekregen. De enige die iets kan hebben gezien, is Kid, een zoon uit een vorig huwelijk van Bor. Maar het probleem is dat Kid een autistische en nogal zwijgzame jongen is.

Monique Hendriks (1971) heeft haar eigen bedrijf Sportected, van waaruit ze 'zowel beginnende voetbaltalenten als gevorderde professionals' begeleidt. Ze onderhandelt onder andere over contracten en daarnaast verzorgt ze ook de promotie van spelers. Ze is een door de KNVB gelicentieerde 'Players' Agent' en als zodanig geregistreerd bij de FIFA. Eerder verscheen van haar het boek 'De horror van animal hoarding', een aanklacht tegen dwangmatige dierenverzamelaars. Ze heeft ook een eigen blog 'Schepsels & Schrijfsels'.

Andere nieuwe titels:

Loes den Hollander - 'Zwijgrecht' (24 juni 2013). De zoveelste thriller van de auteur van het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek. Cathelijne en Viola zijn sinds hun jeugd met elkaar bevriend, als ze Amy ontmoeten. Er ontwikkelt zich een vertrouwelijke relatie tussen hen. Maar er is ook twijfel en irritatie. Dan wordt de ex van Cathelijne op een dag vermoord aangetroffen.
Blake Crouch - 'Verloren' (juni 2013). Secret Service agent Ethan Burke moet in Wayward Pines, Idaho, twee agenten zien te vinden die tien dagen daarvoor in het idyllische dorpje zijn verdwenen. Hij is maar net in het dorp of hij raakt betrokken bij een auto-ongeluk. Hij komt in het ziekenhuis terecht, zonder identiteitsbewijs, zonder mobiel, zonder portemonnee.
Corine Hartman - 'Glashard' (september 2013). Tweede deel in serie rond de onconventionele rechercheur Jessica Haider. Ditmaal gaat ze naar Zimbabwe. Als minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen.
Jakob Melander - 'Uit het oog' (juli 2013). Debuutthriller van Deense theatermaker en hardrockgitarist. Politieman Lars Winkler krijgt opdracht de zaak van een moordenaar die het met name op de ogen van zijn slachtoffers heeft voorzien, te onderzoeken. Maar het is niet Winklers enige uitdaging. Zijn vrouw heeft hem verlaten, zijn tienerdochter is opstandig en op zijn afdeling loeren zijn vijanden op hem.
Sabine Thiesler - 'Bewusteloos' (juni 2013). De losgeslagen dertiger Raffael werkt als toneeltechnicus en woont in onderhuur bij een aardige oude dame. Maar zijn overmatig alcoholgebruik verandert hem in een beest zonder gevoel. Al op de eerste bladzijde wordt hij na een nacht feesten bebloed wakker. Hij vraagt zich af of hij misschien iemand heeft gedood.
Owen Laukkanen - 'De rekenmeester' (augustus 2013). Het leven van Carter Tomlin lijkt er perfect uit te zien: groot huis, knappe vrouw, twee kinderen. Maar Tomlin heeft een geheim. Hij is zijn baan kwijt, de rekeningen stapelen zich op. In wanhoop overvalt hij een bank. En dan nog een...
Larry  Bond - 'Ramkoers' (augustus 2013). Tijdens het schaduwen van een Chinese met nucleaire beladen onderzeeĆ«r ziet Jerry Mitchell, kapitein van de USS North Dakota dat de Chinese boot een torpedo afvuurt op een Vietnamees koopvaardijschip.
James Thompson - 'Helsinki noir' (september 2013). Twee dagen na de geboorte van hun dochter heeft Kari Vaara verschrikkelijk nieuws voor zijn Amerikaanse vrouw Kate. Hij blijkt een hersentumor te hebben. En hij is gerekruteerd om deel uit te maken van een geheime eenheid die op geheel eigen wijze de strijd met de criminaliteit aan zal gaan.

Geen opmerkingen: