25 maart 2013

Post uit Londen (nieuws, 2013)


WE DOEN EEN KWISJE

Post uit Londen. Een pakketje met twee gesigneerde exemplaren van de thriller 'Staat van terreur' van de Ierse schrijver William Ryan. Of de redactie van De Spanningsblog zo vriendelijk zou willen zijn om ze te verloten om haar vele, vele volgers.

Natuurlijk wil De Spanningsblog dat. Maar voor niets gaat de zon op (en dat óók nog niet eens de laatste dagen....). Men zal er wel wat voor moeten doen. William Ryan mocht zelf een vraag bedenken en de eerste twee deelnemers die het juiste antwoord doorgeven, krijgen het boek toegestuurd. En zo geschiedde. Per kerende tweet had de ex-advocaat een vraag bedacht. Niet al te moeilijk, vindt De Spanningsblog zelf, maar daar gaan wij niet moeilijk over doen.

Hier komt-ie: Wie componeerde de muziek voor 'De Internationale'? Het antwoord kan gemaild worden naar het adres dat op deze site in de rechterbalk achter 'Mijn volledige profiel weergeven' verborgen staat. Vergeet niet jouw adres te vermelden. Winnaars krijgen het boek nog deze week toegezonden.

'Staat van terreur' speelt zich af in het Moskou van 1936. De winter en het regime van Stalin houden de inwoners van de Russische hoofdstad in een ijzeren greep. In een verlaten kerkgebouw wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Haar verminkte en gemartelde lichaam is door de moordenaar op het altaar achtergelaten, open en bloot, zodat iedereen het kan zien. Inspecteur Aleksej Korolev van de recherche van Moskou wordt gevraagd de zaak te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het slachtoffer een Amerikaanse burger is, raakt de gevreesde staatsveiligheidsdienst NKVD ook bij de zaak betrokken.

Geen opmerkingen: