29 maart 2013

Gesignaleerd 201 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

IAN RANKIN - COLD CASE


Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff is verschenen 'Cold Case', de nieuwe thriller van de Schotse schrijver Ian Rankin. En zoals de cover al meldt, keert hierin good old John Rebus terug.

In 1987 verscheen inspecteur John Rebus voor het eerst ten tonele in 'Kat en Muis'. Sinds hij gedwongen met pensioen is gegaan, werkt hij als burger bij de cold case-eenheid van de politie en kijkt hij met verlangen terug op zijn leven als inspecteur.

Dus als een telefoontje nieuw licht werpt op een oude zaak, wil John Rebus koste wat het kost helpen de zaak op te lossen. Hij gaat zijn eigenzinnig gang en komt daardoor in conflict met zijn oud-collega Siobhan Clarke en het hoofd van Interne Zaken, Malcolm Fox.

Alles wat Rebus wil, is de feiten boven tafel krijgen van een serie mysterieuze verdwijningen. Niemand gelooft echter in een doorbraak. Er is niets dat Rebus kan stoppen, ook niet wanneer zijn eigen leven op het spel komt te staan.

Ian Rankin (Fife, Schotland, 1960) is de bestverkopende Britse thrillerauteur. Hij werd vele malen bekroond, onder andere met de prestigieuze Britse CWA Godl Dagger (drie keer!) en Diamond Dagger Award (oeuvreprijs), en de Amerikaanse Edgar Award.

Ian Rankin - Cold Case. Vertaling: Gertjan Cobelens. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 415 pag., € 19,95. ISBN 978 90 245 6008 0

Geen opmerkingen: