26 maart 2013

Wordt verwacht 337 (nieuws, 2013)

THRILLER VAN BEDENKER 'WITHOUT A TRACE' NAAR LUITINGH

Op zijn eerste dag als uitgever bij Luitingh-Sijthoff tekende Tom Harmsen vorig najaar direct een contract voor een nieuwe, grote thriller: 'Out of Range', van de Amerikaanse schrijver Hank Steinberg (foto). Het boek ligt in augustus 2013 in de winkel onder de titel 'Buiten schot'. 

Steinberg (1969)  won al diverse prijzen als de bedenker van de misdaadserie 'Without A Trace', over de afdeling Vermiste Personen van de FBI in New York. Van 'Out of Range', Steinbergs fictiedebuut, zijn de filmrechten reeds verkocht aan Paramount. Steinberg schrijft ook het filmscenario van 'Out of Range'.

Het begin van 'Buiten schot' lijkt veel op dat van de thriller 'Kijk niet weg' van Linwood Barclay. Journalist Charlie Davis, zijn Engelse vrouw Julie en hun twee kinderen leiden een rustig bestaan in Los Angeles. Maar als Julie de kinderen meeneemt naar Disneyland en haar auto 's avonds wordt aangetroffen met alleen hun kinderen erin, komt hun verleden angstaanjagend dichtbij. 

Charlie ontdekt dat zijn vrouw een dubbelleven leidde en verstrikt is geraakt  in een web gesponnen door de Engelse geheime dienst en een internationale terrorist. En Charlie is de enige die zijn vrouw nu nog kan redden. 

Andere nieuwe titels:

Dan Brown - 'Inferno' (14 mei 2013). Voor meer informatie klik hier
Mo Hayder - 'Poppenspel' (augustus 2013). Als onverklaarbare stroomstoringen leiden tot gruwelijke incidenten op de beveiligde krankzinnigenafdeling van Amerley, slaat de angst van de patiĆ«nten over op de medewerkers. Ondertussen is inspecteur Jack Caffery op zoek naar het lichaam van een vermiste vrouw. Hij weet hoe het voelt als je er niet in slaagt iemands geliefde te vinden. 
Val McDermid - 'Verdwenen' (juli 2013). De 8-jarige Jimmy Higgins loopt op een groot Amerikaans vliegveld mee met een man in uniform - en verdwijnt. Zijn pleegmoeder Stephanie staat op dat moment machteloos in de douanesluis. Jimmy is overigens geen gewoon jongetje. Hij is de zoon van Scarlett Higins, de spraakmakende ordinaire ster van de Britse reality-tv.
Preston & Child - 'Twee graven' (augustus 2013). Twaalf jaar heeft hij gedacht dat zijn vrouw was verongelukt. Toen werd hem verteld dat ze was vermoord. Nu ontdekt FBI special agent Aloysius Pendergast dat Helen nog leeft! Maar dan wordt ze voor zijn ogen ontvoerd. 
Stephen King - 'Dr. Sleep' ( september 2013). De langverwachte opvolger van 'The Shining'. Voor meer informatie klik hier
Robert Goddard - 'De Catalaanse brief ' (augustus 2013). Tristram Abberley, een Engelse dichter uit de jaren dertig, werd pas echt bekend nadat hij stierf tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Bijna vijftig jaar later komt zijn zus Beactrix om het leven. 
Lee Child - '#18' (september 2013). Inhoud nog onbekend. 
Iris Johansen - 'Dit schenk ik jou' (juli 2013). Het lichaam van een negentienjarige vrouw wordt gevonden - al het bloed is eruit gelopen. Een rood bespatte drinkbeker ligt ernaast. Wanneer forensisch beeldhouwer Eve Duncan eenzelfde beker ontvangt, betreedt ze het pad van Kevin Jelak, een van de seriemoordenaars die misschien iets weet over haar vermiste dochter Bonnie. 
James Rollins & Rebecca Cantrell - 'In bloed geschreven' (juli 2013). Rollins en Cantrell bundelen de krachten voor een serie over een eeuwenoude orde en de jacht op een mysterieus boek, beter bekend als 'Het Bloed evangelie'. 
Mary Higgins Clark - 'Zolang ze slaapt' (september 2013). Hannah Connelly is ontsteld: het meubelbedrijf van haar opa is 's nachts tot de grond toe afgebrand. Haar zus Kate kon ternauwernood ontsnappen en ligt nu in een coma in het ziekenhuis. Volgens de brandweer is er sprake van opzet.

Geen opmerkingen: