07 maart 2013

Uitputtend (nieuws, 2013)

REGISSEUR SAM MENDES BEDANKT VOOR VOLGENDE BOND-FILM

Sam Mendes, maker van de meest recente James Bond-film 'Skyfall', zal niet de regie van de volgende film over de geheim agent met de 'licence to kill' op zich nemen. Dat heeft hij gezegd in een interview met Empire Magazine.

De regisseur, die momenteel bezig is met een toneelbewerking van 'Charlie en de Chocoladefabriek', benadrukte dat deze klus 'zijn complete toewijding' voor komend jaar en daarna vereist. Maar Mendes sloot niet uit dat hij ooit nog een Bond-film gaat maken.

,,De regie van 'Skyfall' was een van de mooiste ervaringen uit mijn carrière'', aldus Mendes. ,,Ik ben vereerd dat ik deel heb mogen uitmaken van de Bond-familie. De regisseur wees een aanbod van producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli om de volgende 007-film te maken van de hand en noemde dat 'een uitermate moeilijke beslissing'. Mendes liet eerder weten dat het werken aan 'Skyfall' uitputtend was. ,,Ik heb het gevoel dat ik alles wat ik met een Bond-film wilde doen, er ook in heb gestopt.'' 

'Skyfall' is bijzonder succesvol. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk en Ierland heeft de film tot dusver al bijna 120 miljoen euro opgebracht. 

(Bron: BBC)

Geen opmerkingen: