29 maart 2013

Wordt verwacht 339 (nieuws, 2013

WOEDEND OP MANNEN DIE VROUWEN HATEN


,,Het manuscript ligt er, maar ga er nog een heerlijke lange winter aan schaven'', twitterde Siska Mulder ergens in september 2012. Goed nieuws voor de fans van haar werk: in juni 2013 ligt er een nieuwe thriller van haar hand in de winkel. Het boek, Mulders vierde, heet 'Met zachte hand' en wordt uitgegeven door de Boekerij.

Mijntje van der Lelie voldoet al haar hele leven aan alle verwachtingen. Carrière­vrouw, echtgenote, moeder: voor de buitenwereld is ze geslaagd, maar zelf vindt ze haar bestaan in toenemende mate braaf en benauwend. Ze besluit het roer radicaal om te gooien.

In Frederique, Berdine en Claire vindt ze bondgenoten. De vier brengen een ongekende woede in elkaar naar boven. Woede op mannen die vrouwen haten en wegkomen met hun misdaden.

De vriendinnen besluiten de rollen om te draaien en het recht in eigen hand te nemen. Ze binden de strijd aan met een pedofiel, een eerwraak­pleger, een BN’er die zijn vrouw mishandelt en een serieverkrachter. Pas als een van hen haar eigen man als doelwit kiest, beseft Mijntje dat ze te ver zijn gegaan.

Siska Mulder (1971) is schrijver en journalist. Ze werkt voor diverse tijdschriften. Ze debuteerde met de roman 'Zus'; daarna verscheen haar thriller 'Doof'. 'Na Delphine' kwam op de longlist van de Gouden Strop 2011 terecht.

Geen opmerkingen: