14 maart 2013

Prooi (nieuws, 2013)

DICK MAAS MAAKT THRILLER OVER MOORDLUSTIGE LEEUW


Filmregisseur Dick Maas gaat binnenkort een nieuwe thriller draaien. De film heet 'Prooi' en vertelt over een moordlustige leeuw die Amsterdam onveilig maakt, aldus een bekendmaking van productiebedrijven Shooting Star en Parachute Pictures.

Het script is af en de financiering zo goed als rond. Het is de bedoeling dat filmopnamen binnen een jaar van start gaan. Volgens producent Dave Schram wordt 'Prooi' een spectaculaire thriller vol met Dick Maas-humor, zoals bekend uit zijn films 'De Lift', 'Sint' en 'Amsterdamned'. ,,Dit is het genre dat Dick tot in de puntjes beheerst.''

De film begint met de ontdekking van lichamen van een gezin, dat op een boerderij net buiten Amsterdam woont. Dierenarts Lizzy, die bij Artis werkt, vermoedt dat er een leeuw losgebroken is. Nadat er nog meer gruwelijke aanvallen hebben plaatsgevonden, is ze ervan overtuigd dat er een grote 'vleeseter' de straten van de hoofdstad afschuimt. Maar ze heeft moeite om de autoriteiten van het gevaar te doordringen. Dat gebeurt pas als de leeuw zich te goed doet aan de inzittenden van een tram. Uiteindelijk komt een vriend van Lizzy, een Britse leeuwenjager, de bevolking te hulp. De leeuwenjager heeft overigens maar één been en beweegt zich voort met een rolstoel. 

Behalve met 'Prooi' is Maas ook bezig met de actiefilm 'Para', over een kapster die er een geheim dubbelleven als spion op nahoudt.

(Bron. Nu.nl, website Dick Maas)

Geen opmerkingen: