16 maart 2013

Gesignaleerd 198 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

STAN LAURYSSENS - CLEO, 15 JAAR, ROOD HAAR, VADER ONBEKEND


Bij uitgeverij Manteau is verschenen 'Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend' van de Vlaamse thrillerschrijver Stan Lauryssens. Een nieuw deel in de serie rond de Cel Vermiste Personen, eerder schreef de auteur 'Lotte, 17 jaar, blond blauwe ogen'.

De Federale Politie laat een opsporingsbericht uitgaan: 'Omstreeks 08.30 uur verliet Cleo Pastoors het ouderlijk huis (Tea-Room Vivaldi) op weg naar school. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Heeft u het meisje gezien of weet u waar zij verblijft, neem dan contact op met de politie in uw buurt.'

De telefoon rinkelt. 'Wat hebben Cleopatra en Vivaldi gemeen, behalve rood haar? Ze zijn dood, DÓÓÓÓD, hahaha!' Boven de E34 hangt een infobord met de tekst: 'Child Alert Adam Decoster, 13 jaar, rood haar. Bel 0800-30300.' Dan verdwijnt ook Nikka, een meisje van zestien met vuurrood haar.

Eddy Thielemans van de Cel Vermiste Personen ontdekt dat Cleo, Adam en Nikka verwekt zijn met sperma van een Brusselse spermabank. Brusselse spruiten, denkt Thielemans, Brussels witloof, Brusselse stoemp, tot daar aan toe, maar Brussels sperma?

De thriller speelt zich af op de burelen van de Cel Vermiste Personen, in de stille Kempen, op de Linkeroever, aan de Leie en in het Academisch Ziekenhuis Brusselse Ring. De finale vindt plaats in het mooie Brugge.

Stan Lauryssens (Antwerpen, 1946) kreeg voor zijn thrillerdebuut 'Zwarte sneeuw' de Hercule Poirotprijs voor het spannendste boek van het jaar. Lauryssens' boeken zijn verteld in dertig talen, de meeste vertalingen ooit voor een Vlaamse auteur.

Stan Lauryssens - Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend. Uitgeverij Manteau, 273 pag., € 17,99. ISBN 978 902 232 831 6

Geen opmerkingen: