07 maart 2013

Gesignaleerd 195 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

DENNIS RIJNVIS - SAVELSBOS

Bij uitgeverij Cargo verschijnt vrijdag 8 maart het thrillerdebuut van journalist Dennis Rijnvis, getiteld 'Savelsbos'. 

In de laatste zomer van hun lagereschooltijd spelen de vrienden Jonas, Nils, Ron, Daniël en Juul in de grotten van het Savelsbos. Volgend jaar zal alles anders zijn, dan zal de club uitwaaieren naar verschillende scholen. Hun toekomst moet nog beginnen. 

Maar dan verdwijnt de mooie, opstandige Juul spoorloos. De vrienden zagen haar voor het laatst in de mergelgrot. Voor ze het beseffen ligt alle schuld bij hen en worden ze veroordeeld voor het incident.

Tien jaar later komt de verdwijning opnieuw in de media, en de jongens worden hier tegen wil en dank weer mee geconfronteerd. Ze besluiten weer bij elkaar te komen om voor eens en altijd de waarheid over die noodlottige dag aan het licht te brengen. Maar de vriendschap is veranderd en hun herinneringen lijken allemaal een andere waarheid te belichten.
Dennis Rijnvis (1980) is freelance (wetenschaps)journalist en publiceert onder meer in de Volkskrant, nrc.next, Quest en op nu.nl,. Korte verhalen van zijn hand verschenen eerder in Passionate Magazine en De Brakke Hond. Het laatste tijdschrift riep hem in 2009 uit als winnaar van de Verhalenwedstrijd.

Dennis Rijnvis is een van de initiatiefnemers van debutantenblog.nl, samen met Peter Zantingh, Wytske Versteeg, Myrthe van der Meer, Deniz Kuypers en Murat Isik. Op de blog stellen zij elkaar vragen stellen en beantwoorden over schrijven en herschrijven, redigeren en debuteren, het literaire leven en de dodelijke deadlines die als vanzelfsprekend daarbij horen.

Tot 14 juni a.s. krijgt de consument bij aankoop van de paperback van Rijnvis' debuut een downloadcode voor een gratis e-book van 'Savelsbos'. In de gehele eerste druk zit een boekenlegger, waarop een unieke downloadcode staat. Het gratis e-book is te downloaden via de site van uitgeverij Cargo. 

Dennis Rijnvis - Savelsbos. Uitgeverij Cargo, 256 pag., € 18,90. ISBN 978 90 234 7994 9

Geen opmerkingen: