11 maart 2013

Grote mond (nieuws, 2013)

TOPJOCKEY TREEDT IN VOETSPOREN DICK FRANCIS

A.P. McCoy
Dick Francis, de Britse jockey en thrillerschrijver die op 14 februari 2010 op 89-jarige leeftijd overleed, heeft een opvolger. Het is zijn in Noord-Ierland geboren vakgenoot Anthony Peter McCoy (1974), beter bekend als A.P. McCoy. Nadat hij in 2011 al een autobiografie publiceerde, komt McCoy in november met zijn eerste thriller, getiteld 'Taking The Fall'. 

McCoy is een grote naam in -  in ieder geval -  de Britse paardensport. Zijn Wikipedia-pagina staat bol van de records die hij gebroken heeft. Hij won op 17-jarige leeftijd zijn eerste draverij. Sindsdien volgden meer dan 3600 overwinningen, meer dan enig andere jockey. McCoy werd zeventien keer Brits nationaal kampioen. Hij was deelnemer aan meer dan 13.000 races en legde in totaal een afstand af van 1,25 keer de omtrek van de Aarde. 

Behalve records brak hij ook veel botten. McCoy kwam een flink aantal keren ten val. Hij heeft zo'n beetje elk bot in zijn lichaam gebroken, sommige zelfs meerdere keren. Zo brak hij beide schouderbladen, een enkel, een vinger, jukbeenderen, een sleutelbeen, een pols en een been. Ook verloor hij tijdens races enkele tanden.  

McCoy vertelde aan de Daily Mail dat hij voor zijn thriller al veel adviezen en verhaallijnen aangereikt heeft gekregen van vrienden en collega-jockeys. ,,Daar blijkt maar weer uit dat mijn collega's meer duistere kanten hebben dan ik vermoedde. Ik weet niet of ik al hun suggesties zal gebruiken: sommige waren meer geschikt voor een brutalere versie van 'Fifty Shades of Grey'. 'Taking The Fall' gaat over Duncan Claymore, een getalenteerde jockey met maar één handicap: een grote mond. 

(Bron: Daily Mail)

Geen opmerkingen: