06 maart 2013

Rooksignalen (nieuws, 2013)


En daar is-ie dan: de officiële, nogal rokerige Amerikaanse cover van 'Doctor Sleep', het langverwachte vervolg op de horrorklassieker 'The Shining' van Stephen King. Op zijn minst even griezelig als het in 1980 verfilmde boek, zo beloofde de auteur onlangs. De nieuwe thriller verschijnt op 24 september van dit jaar.

'The Shining' vertelt het verhaal van schrijver Jack Torrance, vader van het helderziende zoontje Danny, die in het spookachtige Overlook Hotel langzaamaan de controle over zijn gedachten aan het verliezen is. In 'Doctor Sleep' is Jacks zoon Danny een volwassen man geworden. Hij werkt in een hospice, waar hij zijn paranormale talenten aanwendt om de stervenden te helpen. Daar raakt hij verwikkeld in de strijd om een jong meisje, begiftigd met een 'kwade macht', te redden. 

Het kwaad dat Danny en de twaalfjarige Abra in 'Doctor Sleep' op hun pad tegenkomen is The True Knot, een stam van wezens die zich voordoen als bejaarden die de Verenigde Staten doorkruisen in campers. ,,Je ziet ze altijd zitten bij wegrestaurants'', zei King in een recent interview. ,,Zij zijn het waardoor de rij bij McDonald's nog langzamer beweegt. Ik heb altijd gedacht dat er iets onheilspellends aan hen kleeft, omdat zij niet zo in het oog vallen, maar wel aanwezig zijn. Ik wilde dat gebruiken in mijn nieuwe boek.''

(Bron: USA Today)

Geen opmerkingen: