01 mei 2011

Elf jaar later (nieuws, 2011)

Thriller over vuurwerkramp 'niet pijnlijk' Een thriller met de vuurwerkramp in Enschede als decor is elf jaar na dato niet pijnlijk voor de overlevenden en andere betrokkenen van de ramp. Dat zei auteur Peter de Zwaan vrijdag 29 apil in het tv-programma En Dan Nog Even Dit van RTV Oost, over zijn nieuwste thriller De vuurwerkramp van Harmen Saliger.

Volgens De Zwaan, oud-journalist van Twentsche Courant Tubantia, zou een dergelijk boek zeker niet een jaar na de ramp moeten verschijnen en wellicht ook niet binnen vijf jaar.

'De feiten die ik in het boek beschrijf, kun je vinden in het rapport-Oosting en dat is niet pijnlijk. En het verhaal dat ik er omheen vlecht is een verhaal dat door mij is bedacht en dat heeft niets meer te maken met de mensen die de ramp beleefd hebben', aldus De Zwaan.

Het bij uitgeverij Cargo verschenen boek gaat over een ondernemer met grote schulden die de ramp gebruikt om de benen te nemen en te doen alsof hij is omgekomen.

De thriller ligt maandag 2 mei in de winkels, iets later dan aanvankelijk gepland. Dat heeft te maken met het feit dat De vuurwerkramp... te laat was voor de Gouden Strop 2011, omdat de meetperiode voor de thrillerprijs bleek te zijn opgeschoven. Het boek kan nu alsnog meedoen. 'Maar het is wel een jaar te laat', aldus De Zwaan, die daarover al eerder zijn misnoegen uitte in een column.

Bron: Twentsche Courant Tubantia

Geen opmerkingen: