20 mei 2011

Gesignaleerd 35 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

GLENN COOPER - BOEK DER ZIELEN

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt deze maand 'Boek der zielen' van Glenn Cooper. Het is het vervolg op 'Boek der doden'.

De Amerikaanse predikant Harold Camping voorspelt al jaren dat morgen, zaterdag 21 mei 2011, Het Laatste Oordeel geveld zal worden. De wereld vergaat op die dag, wat onder meer betekent dat de initiatiefnemer van De Spanningsblog de dag erna zijn vijftigste verjaardag niet zal hoeven te vieren, maar dit terzijde...

Maar Glenn Cooper geeft uitstel. Hij weet dat in de boeken van de geheime Bibliotheek der doden het lot van iedereen is vastgelegd… Tot 2027. Wat staat de mensheid dan te wachten en waarom mist er één boek?

09.02.2027: Het einde der dagen is aangekondigd. Alleen een handjevol mensen weet van het bestaan van de Bibliotheek der doden. Maar de Bibliotheek is niet compleet: één boek, dat de sleutel tot het grootste geheim aller tijden vormt, ontbreekt.
Voormalig FBI-agent Will Piper probeert in opdracht van de stervende Henry Spence het missende boek in handen te krijgen. Dit boek moet antwoord geven op de vraag van Henry, waarom de bibliotheek stopt bij het jaar 2027. Maar vanuit de hoogste regionen van de Amerikaanse macht wordt er op hem en zijn geliefden gejaagd, om te voorkomen dat de gevaarlijke waarheid over het lot van de wereld aan het licht komt.

Glenn Cooper studeerde archeologie aan Harvard voordat hij arts werd. Na een wetenschappelijke carrière werd hij directeur van een biotechnologisch bedrijf. In zijn vrije tijd richtte hij een filmproductiemaatschappij op en begon hij scenario’s en boeken te schrijven. Van zijn debuut 'Boek der doden' werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Glenn Cooper - Boek der zielen. Uitgeverij A.W. Bruna, 304 pag., € 19,95. ISBN 978 90 229 9610 2

1 opmerking:

marco zei

Met andere woorden, nog gefeliciteerd met je verjaardag. Een halve eeuw. Ben benieuwd of spanningsblog dat ook zal beleven...