24 mei 2011

Gesignaleerd 36 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

NICCI FRENCH - BLAUWE MAANDAG

Bij uitgeverij Anthos verschijnt vrijdag 27 mei 'Blauwe maandag' van Nicci French. Het is het eerste deel uit een serie van acht thrillers rond psychoanalytica Frieda Klein.

Frieda Klein leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door Londen.

Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar dan vertelt een van haar patiënten dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten. Kort daarna verdwijnt een jongetje dat aan die omschrijving voldoet. Frieda wordt geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Het duo schreef twaalf thrillers en meerdere korte verhalen. In Nederland werden ruim 5,5 miljoen exemplaren van hun boeken verkocht.

Nicci French - Blauwe maandag. Vertaling: Irving Pardoen. Uitgeverij Anthos, 371 pag., € 19,95. ISBN 978 90 414 1464 9.

Geen opmerkingen: