24 mei 2011

Gesignaleerd 38 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

S.J. WATSON - VOOR IK GA SLAPEN

Bij uitgeverij Anthos verschijnt donderdag 26 mei de thriller 'Voor ik ga slapen' van S.J. Watson. Anthos weet nu al te melden dat het boek al voor verschijnen is genomineerd voor de titel Beste Thriller van het Jaar in de komende VN's Detective & Thrillergids.

Christine wordt 's ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel en herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet, dat ze al 22 jaar getrouwd zijn en dat ze in haar eigen huis is. Haar geheugen is jaren geleden aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht wanneer ze slaapt worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend moet iemand haar opnieuw vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Wanneer ze een dagboek gaat bijhouden, komt ze erachter dat Ben haar lang niet alles vertelt.

S.J. Watson woont in Londen en werkte enkele jaren bij de Nationale Gezondheidsdienst. In 2008 werd hij toegelaten tot de eerste cursus romanschrijven van de Faber Academy. 'Voor ik ga slapen' is daarvan het resultaat.

SJ Watson - Voor ik ga slapen. Vertaling: Caecile de Hoog. Uitgeverij Anthos, 333 pag., € 19,95. ISBN 978 90 414 1724 4

Geen opmerkingen: