05 mei 2011

Gesignaleerd 26 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

LOTTE & SØREN HAMMER - WRAAK

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt deze maand 'Wraak', het tweede deel in de hoofdinspecteur Konrad Simonsen-reeks van de Deense zus en broer Lotte & Søren Hammer.

De koelbloedigste moordenaar van Denemarken is eindelijk opgespoord. Er is één probleem: de politie heeft geen enkel bewijs. Hoofdinspecteur Konrad Simonsen van de politie in Kopenhagen wordt naar een plaats-delict in Groenland gestuurd. Daar is het lijk van een jonge Deense vrouw gevonden, Maryann Nygaard. De leeftijd en het uiterlijk van het slachtoffer en de modus operandi van de moordenaar roepen bij Simonsen huiveringwekkende herinneringen op aan een andere moordzaak waarbij hij tien jaar geleden betrokken was. Zijn team duikt in alle recente onopgeloste dossiers waarin jonge vrouwen met een vergelijkbaar uiterlijk als vermist werden opgegeven. Wat ze op het punt staan te ontdekken is zo schokkend dat ze, naarmate hun onderzoek vordert, steeds minutieuzer in de gaten worden gehouden door hoge ambtenaren van de Deense premier zelf.

Lotte en Søren Hammer schreven zes jaar aan hun debuut 'Misbruik', het eerste deel van de Konrad Simonsen-serie, waarna uitgeverij Gyldendal besloot om het uit te geven – met succes.

Lotte & Søren Hammer - Wraak. Uitgeverij A.W. Bruna, 320 pag., ISBN 978 90 229 9924 0, € 15,00 (tot 1 augustus 2011, daarna € 19,95)

Geen opmerkingen: