23 mei 2011

Blauwe maandag op dinsdag (nieuws, 2011)

NICCI FRENCH OP AVOND VAN HET SPANNENDE BOEK

Het Britse schrijversechtpaar Nicci French is toegevoegd aan de lijst van auteurs die geïnterviewd worden op de Avond van het Spannende Boek op dinsdag 31 mei in de Melkweg in Amsterdam. Nicci Gerrard en Sean French zullen dan onder andere geïnterviewd worden over 'Blauwe maandag', hun nieuwe thriller met in de hoofdrol psychologe Frieda Klein die deze week verschijnt.

Eerder was al bekend dat onder anderen Monaldi & Sorti, David Hewson, Boris Dittrich, Simone van der Vlugt, Daniëlle Hermans en Tomas Ross aanwezig zijn. De Britse schrijfster Kate Mosse heeft vanwege familieomstandigheden af moeten zeggen. Het festival voor schrijvers en lezers van misdaadliteratuur vormt de opening van Juni - Maand van het Spannende Boek en vindt dit jaar voor de 5e keer plaats.

De Avond begint om 19.45 uur met de uitreiking van de Schaduwprijs en De Gouden Strop, die dit jaar het 25-jarig jubileum viert. Verder wordt het jubileumboek 'Stille getuigen. Sporen van misdaad in 25 verhalen' gepresenteerd, een verzameling nieuw werk van vooraanstaande Nederlandstalige thrillerauteurs. In de Literaire Rechtbank buigen onder anderen advocaat Gerard Spong en Herman Koch zich over 'Het Diner'. Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut vertellen over hun werkzaamheden. En in de Crime Quiz moeten misdaadschrijvers onder leiding van acteur Frank Lammers uit zien te vinden wie van hen de moordenaar is.

Geen opmerkingen: