19 mei 2011

Gesignaleerd 34 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

SAM EASTLAND - HET OOG VAN DE RODE TSAAR

Bij uitgeverij Anthos is vandaag verschenen 'Het oog van de rode tsaar' van Sam Eastland. Het verhaal over de meest beruchte moord in de Russische geschiedenis.

Na de Russische Revolutie raakt inspecteur Pekkala, ooit de rechterhand van de tsaar, in ongenade. Hij wordt gevangen gehouden in een goelag in het Siberische woud. Maar dan blijkt dat zijn kwaliteiten onmiskenbaar zijn: Pekkala krijgt van Stalin de opdracht de moordenaar van de Romanovs te vinden. Deze missie brengt Pekkala, en zijn broer Anton die hij al jaren niet heeft gezien, weer bij elkaar.

De lichamen van de Romanovs worden gevonden, op één na. Terwijl flashbacks onthullen wat zich in het verleden tussen beide broers heeft afgespeeld, ontvouwt zich in het heden een mysterie. De getuigen die kunnen helpen de moordenaar van de Romanovs te vinden - en het antwoord op de vraag of de laatste Romanov wellicht ontsnapt is - worden een voor een vermoord.

Sam Eastland is het pseudoniem van een Britse auteur die in de Verenigde Staten woont. Hij is de kleinzoon van een rechercheur uit Londen, die deel uit maakte van het beroemde Ghost Squad in Schotland in de jaren veertig.

Sam Eastland - Het oog van de rode tsaar. Vertaling: Irving Pardoen. Uitgeverij Anthos, 320 pag., € 19,95. ISBN 9789041416711

Geen opmerkingen: