12 maart 2010

Not amused (nieuws, 2010)

PARIJSE STOFFENZAAK EIST VERBOD OP THRILLER

De Parijse stoffenzaak Marché Saint Pierre wil twee miljoen van de Franse schrijfster Lalie Walker die het warenhuis als decor voor haar thriller 'Aux malheur des dames' uit 2009 koos.

De Marché Saint Pierre is een traditionele stoffenzaak (2500 vierkante meter) van enkele verdiepingen in de rue Charles Nodier in Parijs. In de thriller van Walker stijgt de spanning als aan de deuren van de Marché Saint Pierre voddenpoppen genageld worden en het interieur door een indringende brandgeur wordt verpest. Steeds meer angstige bedienden blijven weg van het werk. Er heerst een algemene psychose.

Maar de directie van de Marché Saint Pierre is 'not amused'. Ze verlangt van Walker, die een reeks misdaadromans geschreven heeft, een schadevergoeding van twee miljoen euro. De stoffenzaak wil ook dat de roman uit de handel wordt genomen.

De Marché Saint Pierre vermoedt achter 'Aux malheurs des dames' een wraakactie van een koppel dat na zijn ontslag uit het bedrijf drie jaar voor de deuren van de zaak bleef demonstreren. Maar Walker zegt dat ze die mensen niet eens kent. Ze komen niet voor in de thriller. Bovendien staat er in de roman geen enkele negatieve uitspraak over de stoffenzaak.

(Bron: Knack.be)

Geen opmerkingen: