11 maart 2010

Monsterhond (nieuws, 2010)

SHERLOCK HOLMES OP DE PLANKEN

Het Thrillertheater brengt komend seizoen een Nederlandse bewerking van het boek 'The Hound of the Baskervilles' van Sir Arthur Conan Doyle op de planken. De hoofdrol van Sherlock Holmes wordt vertolkt door acteur Genio de Groot. Zijn collega Ad van Kempen speelt de rol van zijn trouwe metgezel Watson. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Johnny Kraaijkamp jr. en Wivineke van Groningen.

In 'De Hond van de Baskervilles' wordt de pijprokende detective ontboden omdat een monsterachtige hond de heide van Dartmoor onveilig lijkt te maken. Het is volgens het gezelschap de eerste maal dat een professioneel Nederlands gezelschap een stuk over Sherlock Holmes opvoert. In 1975 is er in Nederland wel een filmklucht gemaakt over 'Sherlock Jones', met komiek Piet Bambergen in de hoofdrol.

De tekstbewerking van het toneelstuk is van Lex Passchier. Bruun Kuijt doet de regie. Hoofdrolspeler Genio de Groot was eerder te zien in stukken als 'Festen', 'Vendetta' en 'De Filantroop'. 'Sherlock Holmes en de Hond van de Baskervilles' gaat in oktober in première en is daarna tot februari 2011 in de Nederlandse theaters te zien.

Geen opmerkingen: