02 maart 2010

Dagproductie (nieuws, 2010)

AUTEUR SCHRIJFT THRILLER IN 24 UUR

De Waalse schrijver Nicolas Ancion (1971) heeft zich voorgenomen binnen 24 uur een misdaadroman te realiseren. Op het evenement Foire du Livre de Bruxelles (in de Belgische hoofdstad dus), dat woensdagavond 3 maart opent, wil Ancion zijn thriller schrijven terwijl het publiek toekijkt, zo meldt de website De Papieren Man. Lezers kunnen de vorderingen volgen via Twitter en Facebook en ter plekke via een reuzescherm. De schrijver publiceert zijn manuscript stukje voor stukje op internet, nog voordat hij correcties heeft kunnen plaatsen of de tekst heeft nagelezen. 

De schrijfexercitie start 3 maart om 21 uur en eindigt een etmaal later. Daarna rust Ancion twee dagen uit. Zaterdag keert Ancion terug om zijn tekst te herlezen en bij te schaven. De auteur legt zichzelf ook de taak op om geloofwaardige personages en dialogen te verzinnen, evenals een complexe intrige.

Het boek komt vanaf zondag 7 maart integraal op de website van de Foire du Livre te staan. Ancion heeft ook een criticus zo ver gekregen dat die vrijwel simultaan een recensie schrijft: Pierre Maury zal de vorderingen kritisch volgen op zijn blog.

Ancion is in Walloniƫ behoorlijk bekend en zijn werk slaat ook in Frankrijk meer en meer aan. Bij uitgeverij Vrijdag verscheen in november 2009 een verhalenbundel van zijn hand in Nederlandse vertaling onder de titel 'Iedereen playmobil'.

(Bron: De Papieren Man)

Geen opmerkingen: