05 maart 2010

Groter publiek (nieuws, 2010)

JAMES PATTERSON GESTRIPT

De Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson gaat nauw samenwerken met IDW Publishing om zijn boeken in een stripjasje te steken. Hij gaat zelf ook stripscenario's te schrijven. De samenwerking start in mei 2010 met een stripversie van zijn roman 'Witch & Wizard', een roman voor jongvolwassenen.

Patterson, die op 22 maart zijn 63ste verjaardag viert, begon in 1974 in zijn vrije tijd thrillers te schrijven en werd daar twee jaar later voor beloond met de prestigieuze Edgar Award voor zijn debuut. Pas vanaf 1993 - na een succesvolle carrière in de reclamewereld - legde de Amerikaanse succesauteur zich toe op het schrijven van thrillers en creëerde hij zijn meest bekende reeksen 'Alex Cross' en 'Women's Murder Club'. Wereldwijd werden meer dan 150 miljoen examplaren van zijn boeken verkocht. Meerdere boeken werden verfilmd. Nu volgt dus ook een stripvariant.

,,Strips kunnen een veel groter publiek bereiken dan ze nu doen'', zegt Patterson. ,,Met al dat kwaliteitswerk en het talent dat er rondloopt, zou de stripindustrie veel groter kunnen zijn.'' In mei verschijnt de stripadaptatie van 'Witch & Wizard: Battle for shadowland'. Pattersons non-fictieboek 'The murder of King Tut' krijgt in juni een stripjas aangemeten.

Recent verscheen van James Patterson nog 'Partnerruil', een thriller die hij schreef samen met de Scandinavische bestsellerschrijfster Liza Marklund.


(Bron: Knack.be)

1 opmerking:

Guido Huisintveld zei

James komt vaker met een nieuw boek dan dat ik mijn teennagels knip...