22 maart 2010

Sigarenas? (nieuws, 2010)

SHERLOCK HOLMES IN DE WERELD VAN CSI EN THE WIRE

De Sherlock Holmes-revival is nog lang niet ten einde. Speelde Robert Downey Jr. in de film Holmes nog de detective aan het eind van de negentiende eeuw, in een nieuwe BBC-televisieserie struint de legendarische speurder door de straten van Londen in het tijdperk van 'CSI' en 'The Wire', de eenentwintigste eeuw dus.

Met zijn trouwe assistent Dr. Watson (gespeeld door Martin Freeman) aan zijn zijde, stapt de beroemdste detective uit de literaire geschiedenis een nieuw leven in, gecreëerd door schrijver Steven Moffat ('Doctor Who') en acteur-schrijver Mark Gatiss. De opnamen van de reeks, waarin de rol van Holmes wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch, zijn eerder deze maand gestart. De serie is al verkocht aan tv-stations in de Verenigde Staten en Australië.

Politie-onderzoek heeft natuurlijk dankzij de technologie enorme sprongen voorwaarts gemaakt en Holmes zal minder gelegenheid krijgen om bijvoorbeeld sigarenas te analyseren, het team achter de serie belooft dat bekende karakters zullen opduiken en dat Holmes ook zal resideren op zijn aloude adres 221B Baker Street in Londen. Ook zal de kijker tot de ontdekking komen dat Holmes' aartsrivaal, Moriarty, is meegereisd naar de eenentwintigste eeuw.

Schrijver Mark Gatiss is verslingerd aan de avonturen van Holmes, een schepping van Arthur Conan Doyle. Gatiss neemt altijd een boek over de speurder mee, waar hij ook heen gaat, vertelt hij in The Guardian. ,,Een wereld waarin Duitse spionnen bommen dragen onder hun schoudermantel en plannen voor onderzeeërs worden gestolen is een fijne plek als je elke dag bang bent dat er een 'vuile bom' kan afgaan in Liverpool Street.''

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: