17 maart 2010

On tour (nieuws, 2010)

HOLLYWOOD STORT ZICH OP OEUVRE LARSSON

De Amerikaanse filmmaatschappij Columbia gaat de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson verfilmen. Dat heeft Joakim Larsson, samen met vader Erland de enige erfgenamen van de in 2004 overleden Zweedse schrijver, vandaag bekendgemaakt.

De boeken van Larsson zijn in vele landen een kassucces. Er zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren van verkocht. In 2008 werden wereldwijd alleen de boeken van Khaled Hosseini beter verkocht dan de misdaadromans van Larsson.

De Zweedse auteur overleed op zijn vijftigste aan een hartinfarct, kort voor de publicatie van zijn eerste boek 'Mannen die vrouwen haten'. Snel daarna volgden 'De vrouw die met vuur speelde' en 'Gerechtigheid'. Larsson was bezig met het afronden van een vierde boek en zou ook plannen hebben gehad voor het schrijven van een vijfde en een zesde deel. Zweedse verfilmingen van boeken van Larsson draaiden al in de Nederlandse bioscopen. Zij trokken veel bezoekers.

De boeken van Larsson zijn zo geliefd dat er nu ook speciale Millenniumtours aangeboden worden. Buroscanbrit.nl bijvoorbeeld biedt een 3-daagse Millennium citybreak in Stockholm aan. Hiermee kunnen liefhebbers in de voetsporen treden van Lisbeth Salander en Michael Blomkvist, de hoofdrolspelers uit de trilogie. De tour voert langs het appartement van Michael, het redactiebureau van Millennium boven het Greenpeacekantoor en het appartementencomplex waar Lisbeth zich in 'De vrouw die met vuur speelde' schuilhoudt in het penthouse.

Geen opmerkingen: