04 maart 2010

Even wachten... (nieuws, 2010)

SIMON DE WAAL INFILTREERT IN PIZZAMAFFIA

De hoofdrollen in de nieuwe bioscoopproductie 'Pizzamaffia' zijn bekend. Mamoun Elyounoussie ('Het paard van sinterklaas') en Illias Ojja ('Shouf shouf habibi') spelen de neven en pizzakoeriers Brahim en Haas in de verfilming van het gelijknamige boek uit 2007 van Khalid Boudou. Dat heeft filmdistributeur BFD bekendgemaakt.

Ook Sallie Harmsen, Hakim Traïda en Sabri Saad El Hamus vertolken rollen in de film. Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen en rechecheur-thrillerauteur Simon de Waal. Tim Oliehoek ('Vet hard', 'Spion van Oranje') neemt de regie op zich.

Voor de overige rollen wordt een onlinecasting georganiseerd, waarbij de makers op zoek gaan naar jong talent. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden hun auditiefilmpje uploaden op de site van de film. De opnames gaan op 6 april van start, PizzaMaffia moet vanaf 17 februari 2011 in de bioscopen te zien zijn.

'Pizzamaffia' verhaalt over Ibrahim en zijn neef Illias. Iedereen kent ze als Bram en Haas, de twee snelste koeriers van pizzeria Novara. De twee jongens zijn onafscheidelijk. Als de vader van Haas na een conflict over geld een eigen pizzeria begint tegenover die van de vader van Bram, komen de twee neven lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Geen opmerkingen: