23 maart 2010

Vriendenkring (nieuws, 2010)

BRACHA VAN DOESBURGH IN 'DE EETCLUB'

Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen nemen de hoofdrollen voor hun rekening in de verfilming van de thriller 'De Eetclub'. Ook Halina Reijn, Peter Paul Muller, Angela Schijf, Birgit Schuurman en Thom Hoffman zijn in de film te zien. Dat heeft distributeur Benelux Film bekendgemaakt.

De film, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, is vanaf 25 november in de bioscoop te zien. De regie is in handen van Robert Jan Westdijk.

'De Eetclub' vertelt het verhaal van Karen en Michel, begin dertigers, die
met hun dochtertje verhuizen naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar.

,,Het blijft een enorme droom om te zien hoe het verhaal dat je in je eentje hebt zitten schrijven tot een film wordt gemaakt'', liet Noort weten. ,,Ik heb zelf scenario's geschreven, dus realiseer me heel goed dat wat in een boek werkt, vaak in een film niet werkt. Ik heb er geen moeite mee het verhaal uit handen te geven, de plot los te laten. Veel mensen hebben het boek gelezen, en weten dus hoe het afloopt. Het is belangrijk dat de film ook voor hen een verrassing blijft.''

De auteur is blij met de cast. ,,Ik kijk naar ze als naar een pasgeboren baby. Ik heb geen fouten in de personages kunnen ontdekken.''

Van het boek van Saskia Noort, dat in 2004 uitkwam, zijn inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Klik hier voor een interview over 'De Eetclub'.

Geen opmerkingen: