18 maart 2010

Kassa (nieuws, 2010)

TWEE MILJOEN SLAUGHTERS

De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter heeft deze week de kaap van twee miljoen verkochte boeken in Nederland gerond. Dat heeft haar Nederlandse uitgeverij Cargo vandaag gemeld.

Karin Slaughter (1970) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van 'Nachtschade', 'Zoenoffer', 'Onzichtbaar', 'Een lichte koude huivering', 'Trouweloos', 'Triptiek', 'Onaantastbaar', 'Versplinterd' en 'Genesis'. Op 23 september 2009 overhandigde Karin Slaughter het 150.000ste verkochte exemplaar van haar laatste thriller 'Genesis' aan een klant in een Bruna-filiaal in Hoofddorp.

Slaughters thrillers worden in achtentwintig landen vertaald en doen het wereldwijd goed op de bestsellerlijsten. Voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2008 schreef Karin Slaughter op uitnodiging van de CPNB het geschenkboekje Onbegrepen. Op 1 juli verschijnt haar nieuwe thriller 'Verbroken'.

De schrijfster is van 5 tot en met 9 september in Nederland. Zij zal onder andere op 5 september de boekenmanifestatie Manuscripta in Amsterdam bezoeken.

Geen opmerkingen: