16 maart 2010

Wordt verwacht 173 (nieuws, 2010)

DODELIJK STOPCONTACT

Een thriller met de titel 'Spanningsveld', de redactie van De Spanningsblog kan het niet maken om daar even geen aandacht aan te besteden. Ditmaal gaat het niet om een boek van een onbekende nieuweling, maar om de nieuwste proeve van bekwaamheid van de Amerikaanse bestsellerauteur Jeffery Deaver. 'Spanningsveld verschijnt in juli 2010 bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf.

Vlak voor Earth Day, de dag waarop eenieder wordt gewezen op de gevaren die het milieu bedreigen, wordt er ingebroken bij de elektriciteitscentrale van New York. Niet lang daarna komen er stroomstoten uit willekeurige stopcontacten. Ze kosten iedereen die in de buurt staat het leven en kunnen op elk moment toeslaan.

Detective Lincoln Rhyme en zijn assistente Amalia Sachs zijn koortsachtig op zoek naar de daders. Gaat het om eco-terroristen, een gefrustreerde werknemer van de centrale of een gestoorde maniak die alleen opereert? Het onderzoek wordt echter gedwarsboomd door het plotselinge opduiken van De Klokkenmaker, Rhymes aartsvijand.

Jeffery Deaver (1950) was oorspronkelijk journalist, een folkzanger, maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken. Hij werd vier keer genomineerd voor een Edgar Award van de Mystery Writers of America en een keer voor de Anthony Award. Zijn boek 'The Bone Collector' (1999) werd succesvol verfilmd. Deaver trad ooit op als corrupte journalist in zijn favoriete soapserie 'As the world turns'.

De Nederlandse uitgever start deze zomer een speciale Deaver-actie. Naast 'Spanningsveld' is zijn thriller 'Koude maan' uit 2006 vanaf juni verkrijgbaar voor 3,99 euro en wordt zijn boek 'De slaappop' uit 2007 in mei cadeau gedaan bij aankoop van een Capitool-reisgids. (foto auteur: Jerry Bauer)

Andere nieuwe titels;

P.J. Tracy - 'Moordspel' (augustus 2010). Als een seriemoordenaar filmpjes van zijn werkzaamheden verspreidt op internet, schakelt de politie het softwarebedrijf Monkeewrench in. Met een geavanceerd programma lukt het Grace MacBride en haar team onderscheid te maken tussen films die in scène zijn gezet en films die daadwerkelijke moorden laten zien. Ondertussen gaat de seriemoordenaar gewoon door...
Ken Follett - 'Val der titanen' (september 2010). Eerste deel uit 'De Century Trilogie'. Portret van vijf families - Amerikaans, Russisch, Duits, Engels en Welsh - die tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Russische revolutie worden gevolgd.
Joy Fielding - 'Vermoorde onschuld' (september 2010). Twee broers en hun vriend gaan een avondje stappen in hun favoriete bar en sluiten een weddenschap af. Ze dagen elkaar uit om als eerste de mysterieuze jonge vrouw te versieren die alleen aan de bar zit. Maar de vrouw in kwestie is niet zo naïef als ze lijkt. Het wordt een levensgevaarlijke uitdaging voor de mannen.
Peter Mayle - 'Het Bordeaux complot' (september 2010). Thriller voor bij een glas wijn. Danny Roth wordt bestolen van zijn mooiste collectie Bordeauxwijnen. Hij eist onmiddellijk drie miljoen dollar van de verzekering. Wijnkenner Sam Levitt wordt ingeschakeld om de wijnroof te onderzoeken.
Katherine Howell - 'Koude zaken' (juni 2010). Tweede thriller van deze Australische voormalig ambulanceverpleegkundige. Een tienermeisje vindt het lichaam van haar klasgenootje. Wat er precies gebeurd is en wie de moordenaar is, blijft een raadsel. Achttien jaar later wordt het onderzoek naar de zaak heropend. Het meisje van toen zit nu op de ambulance.

Geen opmerkingen: