16 maart 2010

Online (nieuws, 2010)

GRISHAM GAAT - EINDELIJK - DIGITAAL

Nog geen jaar geleden zei de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham dat hij niets moest hebben van e-boeken. Maar nu verschijnen ook al zijn 23 thrillers in een digitale versie. Dat heeft uitgeverij Random House vandaag bekendgemaakt.

,,John Grisham is een van de grootste verhalenvertellers van deze tijd'', liet Random House-uitgever Sonny Mehta in een verklaring weten. Mehta noemde het uitbrengen van de digitale Grishams 'een van de meest opwindende e-bookinitiatieven' en hij verwacht dat ze een nieuwe generatie lezers aan zich zullen binden.

Grisham, auteur van bestsellers als 'The Firm' en 'The Pelican Brief', had eerder gemengde gevoelens over de groeiende markt aan e-boeken, die in de Verenigde Staten zo'n drie tot vijf procent van de totale boekenverkopen uitmaakt. In een interview met de Today show vorig najaar sprak hij zijn zorgen uit over de gevolgen voor de reguliere boekhandel. ,,Als het e-boek werkelijk een succes wordt en de lezers allemaal online gaan kopen zullen tal van boekwinkels en uitgeverijen over de kop gaan.'' Met hem zal het wel goed blijven gaan, voegde hij er nog aan toe. ,,Maar de aspirant schrijvers zullen het nog moeilijk krijgen om gepubliceerd te worden.''

Geen opmerkingen: