15 juni 2010

Kers op de taart (nieuws, 2010)

FILMRECHTEN 'HET TULPENVIRUS' VERKOCHT

De filmrechten van de thriller 'Het tulpenvirus' van Daniëlle Hermans zijn door literair agent Paul Sebes verkocht aan filmproducent CTM Films BV. 'Het tulpenvirus' verscheen in 2008 en werd binnen twee jaar al in acht landen uitgegeven. ,,Met het succes van 'Het tulpenvirus' in het buitenland, moet het mogelijk zijn een goede internationale samenwerkingspartner te vinden voor de film'', zegt Denis Wigman van CTM Films.

Daniëlle Hermans is in de wolken. ,,Dit is helemaal geweldig. Twee jaar geleden hoorde ik dat mijn boek verkocht werd aan Amerika. Ik was overdonderd. Daarna volgde Duitsland, Spanje, Italië, Brazilië, Australië en Noorwegen. Meer dan acht vertalingen had ik niet verwacht en deals in Japan en Korea schijnen onderweg te zijn. Dat nu ook nog de filmrechten verkocht zijn, is de kers op de taart.''

Over de samenwerking met de producent zegt Hermans: ,,Ik begreep van mijn agent dat Denis Wigman ook betrokken is bij de recente verkoop van de filmrechten van een andere Nederlandse thriller, 'Duivelssonate' van Alex van Galen. Ik heb er alle vertrouwen in.''

'Het tulpenvirus' neemt de lezer mee naar de Gouden Eeuw. De opkomst en ondergang van de zeventiende-eeuwse tulpenhandel staat centraal: een financiële luchtbel die sterke overeenkomsten vertoont met de hedendaagse kredietcrisis. Wanneer een jonge kunstenaar in 2005 betrokken raakt bij de mysterieuze dood van zijn oom, komt hij erachter dat de tulpenmanie niet iets is dat tot het verleden behoort. De gekte rond die bloem drijft mensen nog steeds tot het uiterste, zelfs tot moord.

Danielle Hermans (1963) bracht het grootste gedeelte van heer jeugd door in het buitenland, waar haar passie voor literatuur en geschiedenis ontstond. Na 'Het tulpenvirus' verscheen van haar hand 'De watermeesters'(2009), een historische roman waarin de Nederlandse haat-liefde-verhouding met water centraal staat. Op dit moment werkt zij aan twee nieuwe boeken.

Geen opmerkingen: