01 juni 2010

Een Noorse tante (nieuws, 2010)

BIBLIOTHEKEN LANCEREN DIGITAAL MOORDSPEL

De bibliotheken van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag en boekhandel Selexyz Donner hebben voor deze Maand van het Spannende Boek het online moordspel 'De vrouw uit het Noorden' gelanceerd. Liefhebbers van het spannende boek krijgen de kans in de huid te kruipen van een rechercheur. Wannabe rechercheurs kunnen zich voor het spel gratis aanmelden op de website www.misdadig.nl

Op regionale zenders zoals RTV Rijnmond worden in wekelijkse afleveringen aanwijzingen gegeven over de dader van de 'moord'. Tot en met 30 juni hebben de 'rechercheurs' de tijd om de dader te traceren. Op de website is ook regelmatig extra informatie te vinden. Wie de dader ontmaskert maakt kans op een prijs.

Het 'moordspel' moet het wel van een verhaal hebben. Dat gaat als volgt: Rechercheur Waldeck heeft een Noorse tante, die een week voor dit verhaal begint, het contact met haar neef heeft vernieuwd.
Rechercheur Van Crooswijk zit samen met zijn jongere collega Waldeck aan de lunchtafel (zie foto), want de jonge rechercheur is jarig. Trots laat hij zijn mooiste cadeau zien, gekregen van zijn tante: een mobiele telefoon. Toevallig gaat de telefoon over en het blijkt zijn wanhopige tante Anita te zijn. Ze haasten zich naar haar huis en treffen de beeldschone blonde vrouw uit het Noorden dood aan.
Niet alleen was Anita een zeer uitgesproken persoon, die altijd en overal onrecht moest bestrijden, ook in de liefde hield zij er zo haar eigen opvattingen op na en had verschillende minnaars.

Het verhaal van 'De vrouw uit het Noorden' werd geschreven door Birgit Hillenius en Vincent Rozenberg. Het personage rechercheur Van Crooswijk is ontsproten aan het brein van scenarioschrijver Dick van den Heuvel.

Geen opmerkingen: