02 juni 2010

Meerwaarde (nieuws, 2010)

HERDRUK NA WINST GOUDEN STROP

Uitgever André Van Halewyck heeft een herdruk van 10.000 exemplaren besteld voor Bram Dehoucks 'De minzame moordenaar', de thriller die gisteren zowel de Gouden Strop als de Schaduwprijs won. ,,We zijn al de hele ochtend aan het rondbellen'', zegt Van Halewyck in Boekblad.

De eigenaar van de gelijknamige uitgeverij relativeert de winst wel. ,,Bij de champagne gisteren waren de meest optimistische verwachtingen 25.000 à 30.000 exemplaren, maar we proberen ons niet rijk te rekenen. Los daarvan is het wel uniek: in 25 jaar Gouden Strop is het nooit voorgekomen dat een debutant de Schaduwprijs wint en er meteen de Gouden Strop bovenop krijgt. Dat is natuurlijk een ontzettende meerwaarde.'' De Schaduwprijs bestaat overigens pas sinds 1997.

,,Overigens is de thriller nu ook weer niet zo lucratief'', vervolgt Van Halewyck. ,,Je moet daar toch mee oppassen. Van 'De minzame moordenaar' waren totnogtoe 1500 exemplaren verkocht. Dat is niet onaardig, maar een thriller wordt pas echt een topper als de naam van de auteur een merk is geworden, zoals bij Aspe en Deflo.''

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: